SRP | ENG | GER | SLO

PON - PET 9-13h i 16-19h,
  021/54-54-85

Polivalentna stomatologija

Popravka zuba i lečenje karijesa

Svako ko je bar jednom doživeo bol zuba ne želi da mu se ovakvo iskustvo ponovi. Ako je i Vamazubobolja noćna mora, ne smete dočekati da bolovi u zubima postanu nepodnošljivi. Nema potrebe da se snebivate oko posete stomatologu, jer popravka zuba može da bude potpuno bezbolna.

Ukoliko imate karijes na zubu, on ne sme da se zapusti. Karijes se vrlo brzo širi i zahvata i ostale zube, a najmanje što Vam treba su pokvareni zubi, jer oni su, pored toga što nisu lep prizor, izvor mnogih bolesti organizma.

Opširnije

Endodoncija

Kada se govori o edondoncijumu, prvenstveno se misli na tkivo koje ispunjava prostor smešten u zubu, tj. na zubnu pulpu. Smatra se da endodoncijumu pripadaju i dentin i gleđ.
Najčešći uzrok pulpitisa (zapaljenje pulpe – živca) je karijes, zatim trauma i jatrogeni činioci.
Pacijenti opisuju bol kao spontani, oštar, probadajući. Zub je izrazito osetljiv na hladno i na spoljne nadražaje. Ukoliko se ne leči, iz parcijalnog seroznog pulpitisa može nastati totalni, purulentni, hronični i drugi. Težina kliničkih simptoma je u vezi sa razvojem zapaljenskog procesa.

Opširnije

Vađenje zuba i zaostalih korenova

Vađenje zuba većini ljudi i dalje zvuči kao nešto vrlo neprijatno, što zbog straha od gubitka zuba, što zbog uvreženog mišljenja da vađenje zuba mora da boli.
Postoji više razloga zašto ćemo preporučiti vađenje zuba: zubi koji se ne mogu izlečiti, zubi sa mrtvim korenom, parodontopatija, zubi koji su smetnja za izradu proteza, zubi koji nisu do kraja izrasli. Pored toga, često je i vađenje neizniklih umnjaka i vađenje umnjaka koji remete ostale zube.

Opširnije

Skidanje kamenca i poliranje zuba

Zubni plak, naslage koje se svakodnevno talože na zubima, kroz vreme stvara zubni kamenac. Zubni kamenac ne samo da je vidljiv i nimalo privlačan, nego je izazivač karijesa, parodontopatije i neprijatnog daha.
Skidanje zubnog kamenca bi moralo redovno da se obavlja, kako bi zubi ostali lepi i zdravi. Sam postupak je brz i bezbolan, a znači i više nego što možete da zamislite.

Opširnije

Peskiranje zuba – AirFlow

Uklanjanje mekih naslaga i pigmentacije zuba se u modernoj stomatologiji danas obavlja sistemom Air-Flow ®, a procedura se zove peskiranje zuba.
Naš tretman ovom metodom sigurno uklanja mrlje od vina, cigareta, kafe ili čaja sa vaših zuba, sa mesta gde tradicionalno uklanjanje zubnog kamenca ultrazvukom nije uspelo.

Opširnije

Drugi o nama

  • milos

    Mesecima sam se kolebao i ustezao da odem do stomatologa, ali kada me je drug pozvao da idem sa njim, bilo mi je žao što se nisam i ranije odlučio. Potpuno sam se opustio jer mi se dopala atmosfera i odnos lekara prema meni.