SRP | ENG | GER | SLO

PON - PET 9-13h i 16-19h,
  021/54-54-85

Preventivna stomatologija

Dijagnostika i prevencija

Zdravlje zuba je od ogromnog značaja za zdravlje celog organizma. Pored toga, zdravi zubi doprineće da se dobro osećate, a lepi zubi da više volite sebe i da Vas drugi ozbiljnije shvataju i više cene. Zbog toga je pravilna higijena zuba segment koji morate poznavati, kako biste je sprovodili svakog dana, a ne samo onda kad se pojave problemi sa zubima.

Pravilno pranje zuba, održavanje zuba i higijena usne duplje neophodni su ukoliko želite lep i blistav osmeh. Neke stvari sigurno i sami znate. Međutim, dobar stomatolog znaće da Vas uputi u sve detalje koje obuhvata oralna higijena. Zato su saveti koje ćete dobiti u našoj stomatološkoj ordinaciji izuzetno dragoceni, te ćete vrlo brzo i konkretno naučiti kako da sačuvate zdrave zube.

Opširnije

Dečija stomatologija

Roditelji često nisu svesni da deca, sama po sebi, ne osećaju strah. Strah je nešto što se tokom života stiče, prenosi i uči. Ne zaboravite da deca nesvesno prihvataju Vaš model ponašanja i uče od Vas i onda kada to ne primetite. Ne dozvolite da mališan oseti Vaš ili bilo čiji strah od zubara, već mu svojim primerom pokažite da je redovna poseta stomatologu nešto što je uobičajeno, pohvalno, vrlo važno, pa čak i zabavno!

Ne propustite šansu da naučite dete dok je malo i dok nema stečenu averziju prema zubaru, da odlazak kod stomatologa nije nikakav bauk niti kazna. Uputite svoje dete u značaj zdravih i lepih zuba. Sačuvajte ga neprijatnog iskustva pravovremenim odlaskom na stomatološki pregled. Objasnite mu da je dečiji stomatolog njegov istinski prijatelj.

Opširnije

Zalivanje fisura

Savremena dečija stomatologija omogućila je savršen način zaštite dečijih zuba od karijesa.Zalivanje fisura spasiće Vašeg mališana bolova, neprijatnosti i bespotrebnih popravki zuba.

Zalivanje fisura kod decepredstavlja popunjavanje prostora između kvržica zuba, čime se sprečava gomilanje ostataka hrane, glavnog uzročnika karijesa. Tretman se obavlja brzo i lako, a dete ne oseća ni najmanju neprijatnost, niti bol.
Ovom metodom štite se ne samo mlečnjaci, već i prvi stalni kutnjaci, koji su posebno važni za dalji razvoj zuba

Opširnije

Drugi o nama

  • milos

    Svidelo mi se što sam odmah bila primljena kada mi je bilo zakazano. Sve sive plombe sam zamenila belim i sada mi osmeh deluje mnogo lepši i osećam se sigurnije.