SRP | ENG | GER | SLO

PON - PET 9-13h i 16-19h,
  021/54-54-85

Dečija stomatologija

Roditelji često nisu svesni da deca, sama po sebi, ne osećaju strah. Strah je nešto što se tokom života stiče, prenosi i uči. Ne zaboravite da deca nesvesno prihvataju Vaš model ponašanja i uče od Vas i onda kada to ne primetite. Ne dozvolite da mališan oseti Vaš ili bilo čiji strah od zubara, već mu svojim primerom pokažite da je redovna poseta stomatologu nešto što je uobičajeno, pohvalno, vrlo važno, pa čak i zabavno!

Ne propustite šansu da naučite dete dok je malo i dok nema stečenu averziju prema zubaru, da odlazak kod stomatologa nije nikakav bauk niti kazna. Uputite svoje dete u značaj zdravih i lepih zuba. Sačuvajte ga neprijatnog iskustva pravovremenim odlaskom na stomatološki pregled. Objasnite mu da je dečiji stomatolog njegov istinski prijatelj.

Verovatno znate da od zdravlja dečijih zuba zavise i razvoj vilice, razvoj govora, pravilna ishrana i sveukupno zdravlje deteta. To su više nego dovoljni razlozi da bi se zdravlje zuba odmalena shvatilo kao ozbiljna i bitna stvar.

Obzirom da su dečiji zubi podložni kvaru, uz neadekvatnu ishranu sa puno šećera, karijes kod dece je izuzetno česta pojava. Zbog toga je prevencija karijesa u najmlađem uzrastu od izuzetne važnosti. Uputićemo Vas u preventivne mere, kao što su skidanje mekih naslaga, fluorizacija zuba i zalivanje fisura. Svesrdnu pomoć imaćete i ukoliko bude potrebno vađenje mlečnih zuba ili ispravljanje zuba ili potreba za nošenjem proteze.

No, na jedno ćete pitanje sigurno dobiti odgovor čak i ako ga ne postavite, a to je Kako pobediti strah od zubara? Naravno, ovo se odnosi i na dete i na Vas!

Drugi o nama

  • milos

    Mesecima sam se kolebao i ustezao da odem do stomatologa, ali kada me je drug pozvao da idem sa njim, bilo mi je žao što se nisam i ranije odlučio. Potpuno sam se opustio jer mi se dopala atmosfera i odnos lekara prema meni.