Ortodoncija

Nepravilan položaj zuba ili zagriza. Mi možemo da pomognemo

Ukratko

Šta je ortodoncija?

Istureni ili krivi zubi, ili loš zagrižaj, ne samo da nisu estetski dopadljivi, već dovode i do niza problema. Oni otežavanju sprovođenje oralne higijene i, samim tim, lakše se kvare. Ispravljanje zuba poželjno je uraditi u što mlađem uzrastu, kako bi se brzo i lako uspostavio pravilan položaj zuba.

Ortodoncija danas nudi niz savremenih metoda kojima se uspešno rešavaju nepravilnosti zuba.

Ortodoncija kod dece

Dečije proteze za zube daju najveće efekte ukoliko se sa njihovim nošenjem počne pre 12. godine.

Koliko god da se to Vašem detetu ta ideja ne mili, biće mu pažljivo i nežno objašnjeno kakve mogu biti posledice, te da zaista vredi da malo istrpi da bi imalo lepe i pravilne zube celog života.

Ortodoncija kod odraslih

Preporučuje se svim pacijentima kod kojih je došlo do potrebe da se svi zubi izvade. Problem bezubosti rešava totalna proteza.

U pitanju je potpuna, obična ili totalna akrilatna proteza koja leži na viličnom grebenu u kojem su se nalazili zubi i u potpunosti ga prekriva.

Pacijenti dobijaju savršen izgled, funkcionalnost i potpun povraćaj samopouzdanja u svakodnevnom životu.

Fiksni ortodontski aparati

Istureni ili krivi zubi ne samo da nisu estetski dopadljivi, već dovode i do niza problema. Oni otežavaju sprovođenje oralne higijene i, samim tim, lakše se kvare.

Ispravljanje zuba poželjno je uraditi u što mlađem uzrastu, kako bi se brzo i lako uspostavio pravilan položaj zuba. Ortodoncija danas nudi niz savremenih metoda kojima se uspešno rešavaju nepravilnosti zuba.

Fiksni ortodontski aparati kod dece i odraslih postižu precizan rezultat u idealnom obliku zubnih lukova, položaju zuba i međuviličnim odnosima.

Krajnji rezultat je pravilna funkcija oralnog sistema, idealna estetika lica i osmeha.